Parisul sarbatoreste o zi fara masini pe bulevardul Champs-Elysees

Locuitorii si turistii din Paris au parte de o zi fara masini pe celebrul bulevard Champs-Elysees, dupa ce administratia locala a decis sa interzica traficul autovehiculelor si sa transforme artera in pietonala pentru o zi a lunii.

Astfel, centrul Parisului va scapa de o mica parte din poluare, iar parizienii se pot bucura de o plimbare pe bulevard, transmite AP, potrivit News.ro.

Proiectul de reducere a poluarii aerului din apropierea celei mai aglomerate artere pariziene a fost initiat de primarul socialist Anne Hidalgo. Temperaturile s-au ridicat duminica la 27 de grade in Paris, iar turistii s-au bucurat de prima zi lipsita de trafic pe Champs-Elysees.

De asemenea, un alt cadou a fost oferit turistilor de catre administratia pariziana, care a decis sa acorde acces liber la toate muzeele din capitala in aceasta zi fara trafic.

Hidalgo a precizat ca alte noua rute vor deveni pietonale in fiecare duminica sau cu ocazia unei sarbatori nationale, in vreme ce in cazul a 13 artere vor fi impuse restrictii de trafic.

Citeste si:
Blue Air transferă zborurile din Paris pe aeroportul Charles de Gaulle
Blue Air transferă zborurile...

Primarul socialist a transformat combaterea smogului intr-o prioritate pentru mandatul ei si a pus bazele programului anti-poluare ”Parisul Respira”. Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca poluarea aerului este responsabila pentru moartea prematura a pana la 42.000 de francezi anual.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri