Asa-numitele “trenuri ale Apocalipsei”, arata la fel ca orice tren de marfa si nu pot fi detectate de niciun adversar. Mai mult, ele se misca in permanenta si poate parcurge pana la 1.000 de kilometri pe zi, potrivit News.ro.

Fiecare este dotat cu pana la sase rachete intercontinentale de ultima generatie, care pot fi lansate in cinci minute de la detectarea unui pericol. Mai mult, trenurile vor fi echipate cu sisteme electronice avansate de lupta si cu tehnologie sofisticata de camuflare.

Citand o sursa militara apropiata dosarului, Regnum afirma ca data exacta de finalizare a proiectului va fi auntata la inceputul lui 2018. Exista, insa, informatii neconfirmate potrivit carora armata rusa ar putea primi cinci trenuri nucleare Barguzin, dotate cu rachete intercontinentale, pana in 2020.

De altfel, acest termen a fost vehiculat si de seful Departamentului pentru educatie militara al Fortelor Strategice ruse, Viktor Nesterov, intr-un interviu acordat in februarie postului de radio Ecoul Moscovei. Rusia a mai avut astfel de trenuri nucleare si in timpul Razboiului Rece, dar a renuntat la ele in baza Tratatului START semnat cu SUA.