In aceste conditii, Franta, unde este deja in vigoare starea de urgenta, si-a suplimentat masurile de securitate. De exemplu, la meciul Anglia-Rusia de la Marsilia, din 11 iunie, vor fi desfasurati 1.200 de agenti de securitate. Alte meciuri vizate de masuri sporite de securitate vor fi Turcia-Croatia, Germania-Polonia si Ucraina-Polonia, potrivit News.ro.

Si fotbalistii britanici vor primi protectie suplimentara, din partea unei unitati de elita a politiei, in timp ce genisti vor inspecta hotelul unde sunt cazati, dar si terenurile de antrenament si stadioanele unde vor juca. Directorul Europol Rob Wainwright a averizat in legatura cu posibile atacuri teroriste in timpul Campionatului European de Fotbal 2016.

Intr-un interviu pentru Die Welt, Wainwright a marturisit ca este “foarte ingrijorat” pentru ca turneul este o “tinta atractiva pentru teoristi”. “Trebuie sa infruntam brutalitatea acestor atacuri”, a subliniat Wainwright, adaugand ca o “imbunatatire a unitatilor antiteroriste este esentiala” pentru a raspunde eficient la un atac dupa modelul celor din 13 noiembrie, de la Paris.

Euro 2016 se va desfasura timp de o luna pe 10 stadioane din Franta. Circa 2,5 milioane de spectatori sunt asteptati la cele 51 de meciuri, la care vor lua parte 24 de echipe.

Sursa foto: Agerpres