Agentiile de informatii din Europa au avertizat ca fanii britanici si cei rusi vor fi cele mai probabile tinte ale unor eventuale atentate islamiste la Campionatul European de Fotbal 2016, ce va incepe luna viitoare in Franta si in deschiderea caruia joaca selectionata Romaniei impotriva celei a Frantei, relateaza Daily Express.

In aceste conditii, Franta, unde este deja in vigoare starea de urgenta, si-a suplimentat masurile de securitate. De exemplu, la meciul Anglia-Rusia de la Marsilia, din 11 iunie, vor fi desfasurati 1.200 de agenti de securitate. Alte meciuri vizate de masuri sporite de securitate vor fi Turcia-Croatia, Germania-Polonia si Ucraina-Polonia, potrivit News.ro.

Si fotbalistii britanici vor primi protectie suplimentara, din partea unei unitati de elita a politiei, in timp ce genisti vor inspecta hotelul unde sunt cazati, dar si terenurile de antrenament si stadioanele unde vor juca. Directorul Europol Rob Wainwright a averizat in legatura cu posibile atacuri teroriste in timpul Campionatului European de Fotbal 2016.

Intr-un interviu pentru Die Welt, Wainwright a marturisit ca este “foarte ingrijorat” pentru ca turneul este o “tinta atractiva pentru teoristi”. “Trebuie sa infruntam brutalitatea acestor atacuri”, a subliniat Wainwright, adaugand ca o “imbunatatire a unitatilor antiteroriste este esentiala” pentru a raspunde eficient la un atac dupa modelul celor din 13 noiembrie, de la Paris.

Euro 2016 se va desfasura timp de o luna pe 10 stadioane din Franta. Circa 2,5 milioane de spectatori sunt asteptati la cele 51 de meciuri, la care vor lua parte 24 de echipe.

Citeste si:
Euro-2016: Cu cat vor fi recompensati jucatorii care obtin titlul
Euro-2016: Primele...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO Mesajul care a apărut pe strada pe care Trump ajunge la Casa Albă
Setari Cookie-uri