Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, liderul campaniei pentru iesirea Marii Britanii din UE la referendumul din 23 iunie, a comparat obiectivele Uniunii Europene cu cele ale lui Hitler, spunand ca ambii voiau unificarea Europei sub o singura autorittate, relateaza BBC News.

Parlamentarul conservator pro-Brexit a amintit ca atat liderul nazist, cat si Napoleon, au esuat in acest demers, asa ca UE reprezinta “o tentativa de face lucrurile printr-o metoda diferita”. Intr-un interviu pentru Sunday Telegraph, Boris Johnson (foto) a declarat ca istoria europeana a fost martora la tentative repetate de a redescoperi “epoca de aur a pacii si prosperitatii din timpul Imperiului Roman”.

“Napoleon, Hitler, diversi oameni au incercat asta si s-a incheiat tragic. UE este o tenativa de a face lucrurile prin metode diferite”, a adaugat el. “Insa, exista problema eterna, aceea ca nu exista o loialitate fata de ideea de Europa”, a precizat Boris Johnson. “Nu exista nicio autoritate pe care cineva sa o respecte sau sa o inteleaga. Aceasta duce la un vid democratic enorm”, a adaugat el.

Parlamentarul laburist Yvette Cooper, care face campanie pro-UE, l-a acuzat pe Johnson ca joaca “jocuri foarte, foarte urate”. “Nu ar trebui sa incerce sa se joace cu cel mai intunecat si mai grav capitol din istoria Europei. UE a jucat un rol crucial in mentinerea pacii in Europa de atunci”, a subliniat ea.

Schimbul de replici vine in conditiile in care ambele tabere si-au inasprit campania duminica. In conditiile in care mai sunt mai putin de sase saptamani pana la referendum, sondajele de opinie crediteaza campania pro si pe cea anti-UE aproape la egalitate in sondajele de opinie.

Intre timp, liderul formatiunii eurosceptice Nigel Farage si-a exprimat sustinerea fata de Boris Johnson, daca acesta va candida la functia de premier. El a declarat pentru Mail on Sunday ca este un “fan al lui Boris” si ca vrea ca acesta sa ii urmeze lui David Cameron, daca premierul va demisiona dupa referendumul din luna iunie.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri