Cursa aeriana Paris-Cairo s-a prabusit dupa un atac cu bomba - ipoteza

Cursa aeriana EgyptAir 804, care efectua o cursa intre Paris (Franta) si Cairo (Egipt) si care avea la bord 66 de pasageri, s-a prabusit joi in Marea Mediterna. Doi oficiali din Guvernul SUA, citati de CNN, spun ca ipoteza initiala privind prabusirea se bazeaza pe existenta unei bombe la bordul avionului.

UPDATE: Reprezentantii companiei aeriene au declarat in dimineata zilei de vineri ca fuselajul gasit in Marea Mediterana nu este cel al cursei EgyptAir 804.

"Ne corectam afirmatiile cu privire la gasirea fuselajului, avand in vedere ca partile identificate nu fac parte din avionul nostru. Asadar, operatiunea de cautare si salvare continua", a declarat Ahmed Adel, vicepresedintele EgyptAir, pentru CNN.

Initial, compania anuntase ca fuselajul avionului prabusit a fost gasit in cursul zilei de joi. Ahmed Adel nu a dat detalii despre starea fuselajului, mentionand doar ca acesta a fost recuperat in apropierea insulei grecesti Karpathos.El a mentionat insa ca operatiunea de cautare si salvare se transforma intr-o operatiune de cautarea si recuperare, expresie care denota lipsa existentei unor supravietuitori.

"Principala noastra grija in momentul de fata este sa vorbim cu familia si prietenii celor disparuti. In prezent contactam rudele pasagerilor. Dupa finalizarea acestui proces, vom publica lista pasagerilor", a declarat Ahmed Adel.

Citeste si:
Cutia neagra a avionul EgyptAir a fost detectata
Cutia neagra a avionul...

Avionul Airbus A320 care avea la bord 66 de pasageri a disparut in prima parte a zilei de joi deasupra Marii Mediterane. Initial, fragmente din aeronava au fost observate plutind in sud-estul Marii Mediterane, in largul insulei grecesti Creta

Oficiali din Guvernul SUA lucreaza in prezent cu ipoteza ca avionul a fost doborat de o bomba. Acestia spun insa ca teoria ar putea sa fie schimbata. Hilary Clinton, candidata la presedintia SUA a declarat de asemenea ca in prezent "se pare ca a fost vorba de un atentat terorist".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Top 10 tari de pe glob unde este cel mai ieftin sa mergi cu taxi
Setari Cookie-uri