BEA confirma ca avionul EgyptAir a transmis mesaje automatice indicand ca exista fum la bord

Biroul pentru Anchete si Analize (BEA) a confirmat ca Airbusul A320 EgyptAir care s-a prabusit joi in Marea Mediterana a transmis mesaje automatice ACARS ce indica faptul ca exista fum in cabina, dar a apreciat ca este prea devreme pentru a interpreta aceste elemente, relateaza AFP.

"BEA confirma ca au existat mesaje ACARS transmise de avion care indicau ca exista fum in cabina, cu putin inainte de intreruperea transmisiilor de date", a declarat un purtator de cuvant pentru AFP. "Este prea devreme pentru a interpreta si intelge cauzele accidentului, atat timp cat nu am gasit nici epava si nici inregistratoarele. Prioritatea anchetei este sa gaseasca epava si inregistratoarele de zbor", a adaugat el, potrivit News.ro.

Fum a fost detectat la bordul avionului EgyptAir care a disparut joi de pe radare deasupra Marii Mediterane, potrivit unor mesaje automatizate trimise la statii terestre. "A avut loc un incendiu la bord", a declarat pentru Deutsche Welle Tim van Beveren, un expert in aviatie. "Sistemul a trimis mesaje foarte clare. S-a detectat fum la toaleta", iar un minut mai tarziu in compartimentul sistemelor electronice de bord, a declarat el in acest interviu publicat vineri seara.

"Analizam aceste informatii", a declarat pentru postul german, sub protectia anonimatului, un oficial de la Ministerul egiptean al Aviatiei Civile. "In acest stadiu nu pot sa neg sau sa confirm" aceste informatii, a adaugat oficialul. Semnalele ar fi fost transmise de sistemul de comunicatii codate intre o aeronava si o statie de la sol (ACARS), care trimite actualizari scurte despre starea aeronavei catre statii de la sol, prin unde radio sau satelit, a anuntat The Aviation Herald, citand trei surse independente.

Airbusul A320 Egyptair, la bordul caruia se aflau 66 de persoane, a disparut de pe ecranele radarelor joi dimineata, imediat dupa ce a iesit din spatiul aerian grec, in drum de la Paris catre Cairo. Bucati de corp, bagaje si fragmente de avion au fost recuperate vineri din mare, la aproximativ 290 de kilometri nord de orasul egiptean de coasta Alexandria. Agentia Spatiala Europeana (ESA) a anuntat ca un satelit a detectat joi o pelicula de carburant cu o lungime de aproximativ doi kilometri la aproximativ 40 de kilometri sud-est de ultimul loc cunoscut in care s-a aflat avionul. Cele doua cutii negre ale zborului MS804 EgyptAir sunt cautate in continuare, iar cauza prabusirii aeronavei ramane necunoscuta.

Citeste si:
Italian, amendat pentru refuzul de a purta mască în avion.
O instanţă olandeză a amendat...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Sursa foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/ Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri