Statul Islamic ameninta cu atacuri in India

Statul Islamic a lansat un apel catre minoritatea musulmana din India, careia i-a cerut sa i se alature si sa razbune moartea celor ucisi in confruntari interreligioase, relateaza Reuters.

Intr-o inregistrare video - consultata de grupul american SITE, specializat in supravegherea activitatilor jihadiste pe Internet - membri ai Statului Islamic ii critica pe musulmanii indieni care traiesc in armonie cu hindusii, reprosandu-le acestora din urma ca venereaza vacile, arborii si soarele si indemnandu-i pe cei aproximativ 160 de milioane de musulmani sa se alature gruparii extremiste, potrivit News.ro.

"Pe acest pamant, religia voastra este in securitate. Pe acest pamant, legea lui Allah este cea mai importanta. Pe acest pamant, nimic nu va impiedica sa faceti fapte bune, sa predicati islamul. Pe acest pamant, viata, fericirea va sunt protejate", afirma un combatant care se prezinta sub numele de Abu Salman al Hindi.

Alt membru al Statului Islamic ameninta ca gruparea va veni in India sa-i elibereze pe musulmani si sa-i razbune pentru violentele comise impotriva lor in 2002, in statul Gujarat, in Kashmir, si pentru distrugerea in 1992 a unei moschei de catre extremisti hindusi, in statul Uttar Pradesh. "Vom reveni, cu sabia, pentru a va elibera, pentru a razbuna Moscheea Babri, Gujaratul, Kashmirul", a meninta el.

Sursa foto: Radiokafka / Shutterstock.com

Citeste si:
Trump cere Europei sa primeasca inapoi 800 de militanti islamisti
Donald Trump cere Europei sa...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri