23 Mai 2016

Cipriotii isi aleg un nou Parlament pe fondul unei dezamagiri fata de partidele traditionale



Cipriotii votau duminica intr-un scrutin parlamentar, intr-un context de dezamagire fata de ceea ce multi percep drept un establishment politic discreditat, relateaza The Associated Press.

Aproximativ 543.000 de alegatori sunt asteptati la urne pentru a alege 56 de parlamentari. Sondaje de opinie relevau o proportie mare de indecisi. Votul nu va conduce la schimbarea Guvernului de la Nicosia, intr-o tara cu un regim prezidential, potrivit News.ro.

Sondaje de opinie au relevat totodata ca un numar semnificativ de alegatori ar putea sa voteze pentru partide mici si nu pentru cele mari, care domina de mult scena politica. La fel ca si in alte scrutine anterioare, eforturi in curs in vederea vindecarii disensiunilor etnice au ocupat centrul campaniei electorale.

Insa, o criza economica in care multi ciprioti si-au pierdut locurile de munca si sentimentul unei largi raspandiri a coruptiei in politica au reprezentat, de asemenea, teme importante in aceasta campanie. Sectiile de votare vor fi inchise la ora 15.00 GMT (18.00, ora Romaniei).



Citeste si