23 Mai 2016

Rusia organizeaza licitatii pentru modernizarea artileriei de la Marea Neagra



Ministerul rus al Apararii a lansat licitatii pentru adjudecarea unui contract in vederea repararii si modernizarii sistemului de artilerie de la Marea Neagra adiacent Peninsulei ucrainene Crimeea, ocupata de Moscova, potrivit agentiilor ruse, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty.

Sistemul de artilerie autopropulsat de tip Bereg, de calibrul de 130 de milimetri, este stationat in satul Utas, in regiunea rusa Krasnodar (sud), si este operat de forte din cadrul bazei navale de la Novorosiisk, la Marea Neagra, potrivit News.ro.

Aceste vehicule de artilerie sunt pozitionate astfel incat sa atace nave care traverseaza Stramtoarea Kerci, care leaga Marea Neagra si Marea Azov. Sistemul Bereg, cu o raza de actiune de 20 de kilometri, poate distruge nave de razboi de talie mica si medie, sa ofere sustinere trupelor terestre si sa contracareze atacuri cu amfibii.

Contractul, estimat la aproximativ cinci milioane de ruble (aproximativ 66.700 euro) prevede reparatii si modernizari pentru patru vehicule pe roti care transporta tunurile de coasta, dar si pentru vehicule de comanda si control, de lupta si de sustinere.



Citeste si