2 Iunie 2016

O nava franceza a detectat semnale ce ar proveni de la una dintre cutiile negre ale zborului MS 804 EgyptAir



O nava apartinand Marinei franceze a detectat "semnale provenind probabil" de la una dintre cele doua cutii ale zborului MS804 EgyptAir pe ruta Paris-Cairo, care s-a prabusit pe 19 mai in Marea mediterana cu 66 de persoane la bord, au anuntat miercuri autoritatile egiptene, relateaza AFP, potrivit News.ro.

Insa alta nava, dotata cu echipament special in vederea aducerii la suprafata a celor doua inregistrataore, urmeaza sa soseasca in zona abia peste o saptamana, a anuntat Ministerul egiptean al Aviatiei Civile intr-un comunicat. Cauzele prabusirii sunt in continuare necunoscute.

Airbusul A320 Egyptair, la bordul caruia se aflau 66 de persoane, a disparut de pe ecranele radarelor joi dimineata, imediat dupa ce a iesit din spatiul aerian grec, in drum de la Paris catre Cairo. Bucati de corp, bagaje si fragmente de avion au fost recuperate vineri din mare, la aproximativ 290 de kilometri nord de orasul egiptean de coasta Alexandria. Agentia Spatiala Europeana (ESA) a anuntat ca un satelit a detectat joi o pelicula de carburant cu o lungime de aproximativ doi kilometri la aproximativ 40 de kilometri sud-est de ultimul loc cunoscut in care s-a aflat avionul. Cele doua cutii negre ale zborului MS804 EgyptAir sunt cautate in continuare, iar cauza prabusirii aeronavei ramane necunoscuta.



Citeste si