Colegii il bateau cu pietre la scoala, acum este miliardar. Povestea excentricului care a realizat cea mai profitabila investitie din istorie

Cand era mic, colegii il bateau cu pietre la scoala. In tinerete il avea ca erou pe seful McDonald’s din tara sa, care l-a sfatuit sa invete engleza si sa studieze in SUA. Acolo a dezvoltat primele sale inventii si companii, produsele cu amprenta sa ajungand in intreaga lume. In toiul crizei „dotcom“ a pierdut o avere personala fantastica: 70 de miliarde de dolari. Dar nu s-a dat batut, iar acum este al doilea miliardar al Japoniei, conform Adevarul.

Este vorba de Masayoshi Son, proprietarul operatorului telecom Softbank din Japonia si cel care controleaza Yahoo! Japan si 35% din Alibaba – cel mai mare retailer online din China. In SUA, Son detine prin Softbank 80% din Sprint, al patrulea operator telecom de peste Ocean.

Este de fapt coreean

Povestea lui incepe in 1957, cand Son s-a nascut in Tosu, localitate din insula japoneza Kyushu. Numai ca el nu era japonez, ci coreean. Tatal sau era pescar. In anii ’60, din cauza discriminarii masive fata de coreeni din societatea nipona, Son era atacat cu pietre de catre colegii lui de scoala. Numele sau original este Son Jeong-ui, nume de coreean, dar familia sa si-a schimbat numele in Yasumoto pentru a fi mai usor acceptata in societate.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Sergey Nivens / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri