13 Iunie 2016

Rusia desfasoara exercitii militare care vizeaza portul Constanta



Conform agentiei de presa ucrainene „UNIAN”, Rusia desfasoara in aceste zile vaste exercitii militare in largul Marii Negre. Aceste exercitii presupun distrugerea conventionala a vaselor fortelor maritime ale tarilor NATO, in portul Constanta, conform Adevarul.

Inaintea summitului NATO de la Varsovia, care va avea loc pe 8-9 iulie, fortele aeriene ruse au initiat o serie de manevre prin care se studiaza si se pregatesc scenarii cu situatii de lupta intre trupele ruse si cele ale statelor membre ale organizatiei nord-atlantice. Aceste informatii au fost facute publice de seful Directiei Principale de Informatii a Fortelor Armate ale Ucrainei, Vadim Skibitkii, in cadrul unui briefing.

El a mai adaugat: „Conform datelor DPI a Ministerului Apararii, pe data de 8 iunie, in spatiul aerian al partii centrale a Marii Negre fortele armate ale Rusiei au desfasurat actiuni demonstrative pentru distrugerea conventionala, in portul Constanta (Romania), a grupului de nave al Fortelor navale reunite ale NATO in frunte cu distrugatorul „Porter” al Marinei militare a SUA. In aceste actiuni au fost implicate 4 bombardiere TU-22M3 din componenta diviziei nr. 23 de aviatie de bombardament, care au executat fixarea tintelor cu rachetele anti-nava si au imitat lansarea acestor rachete. Insotirea bombardierelor a fost pusa in seama a 4 avioane de vanatoare SU-27”.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si