Cu un Union Jack, steagul britanic, pe coperta, saptamanalul incearca sa explice in 23 de pagini, in engleza si germana, "de ce Germania are nevoie de britanici". "Este vorba despre o alegere intre o clipa de mandrie si un nou viitor construit impreuna", scriu intr-un editorial redactorii-sefi Der Spiegel, Klaus Brinkbäumer si Florian Harms, potrivit News.ro.

"Daca Marea Britanie este intelgenta va ramane membra a Uniunii Europene, deoarece va recunoaste ca viitorul Occidentului este in joc", afirma ei, desemnand drept "un moment istoric" referendumul britanic de la 23 iunie. "Daca Marea Britanie este inteligenta isi va da seama ca nu este o putere singura, ca va pierde mult printr-un 'da' pentru Brexit pe 23 iunie si ca va castiga putin, in afara de un scurt moment de mandrie", insista cei doi reprezentanti ai revistei.

Intr-un interviu acordat Der Spiegel, din care au fost publicate fragmente vineri, ministrul german al Finantelor Wolfgang Schäuble avertizeaza Marea Britanie ca "inauntru inseamna inauntru, iar afara inseamna afara" si ca tara nu va mai beneficia de avantajele pietei unice europene in cazul unui Brexit. "Retragerea Marii Britanii va fi o pierderea grea pentru Europa", apreciaza Schäuble, care a efectuat o vizita la Londra pentru a apara o ramanere a Regatului Unit in UE.

Sursa foto: Anton Balazh / Shutterstock