Nigel Farage a declarat intr-un interviu pentru Corriere della Sera, publicat sambata, ca este necesar ca premierul britanic David Cameron sa demisioneze chiar daca tabara "Remain" obtine o victorie stransa in referendumul de la 23 iunie. Casele de pariuri preconizeaza ca britanicii vor vota pentru UE, in pofida unor sondaje - dintre care unul credita vineri cu un avans de zece puncte procentuale tabara "Leave", in cadrul careia Farage este un militant de prim-plan, noteaza News.ro.

"Nu putem pierde acest referendum (...). Va fi un Big Bang pentru politica britanica - nimic nu va mai fi la fel", a declarat Farage. El a adaugat ca va "distruge vechea UE" impreuna cu liderul M5S Beppe Grillo. "Pe 19 iunie, Miscarea Cinci Stele alege primarul capitalei si schimba Italia. Pe 23 iunie, Marea Britane paraseste UE si schimba Europa. Vom declansa un efect de domino. Dupa noi, alte tari europene nordice vor pleca, incepand cu Danemarca", a apreciat liderul Ukip.

"UE este pe cale sa se prabuseasca, sa se dezintegreze in mai multe bucati", a adaugat el. Candidata M5S Virginia Raggi, in varsta de 37 de ani, l-a devansat in primul tur al alegerilor municipale din Italia, duminica trecuta, pe candidatul Partidului Democrat (Pd, centru-stanga) al premierului Matteo Renzi. Turul doi urmeaza sa aiba loc duminica viitoare.

david muscroft / Shutterstock.com