UEFA a deschis o procedura disciplinara impotriva Rusiei, dupa incidentele de pe stadionul Velodrome din Marsilia, la finalul meciului cu Anglia, scor 1-1, din grupa B de la Euro 2016. Rusia a fost depunctata cu 6 puncte, pentru preliminariile acestui campionat european, dupa incidentele de la Euro 2012.

Procedura disciplinara este deschisa pentru "probleme in tribune", "comportament rasist" si "aruncare de fumigene". Cazul va fi examinat marti. UEFA se ocupa doar de incidentele din tribune. Violentele din apropierea stadioanelor trebuie rezolvate de autoritatile tarii gazda, potrivit News.ro.

Zece persoane au fost arestate la Marsilia, duminica, in urma violentelor care au avut loc inainte si dupa meciul dintre nationalele Angliei si Rusiei, din cadrul Campionatului European de fotbal. Cei zece suporteri arestati sunt englezi, rusi, francezi, un austriac si un german.

Parchetul din Marsilia a precizat ca mai multi suporteri se vor prezenta in fata instantei luni si ca in cazul unor fani ancheta continua. Autoritatile din Marsilia au anuntat ca 35 de persoane au fost ranite in violentele de sambata din orasul francez, patru persoane fiind in stare grava.

Mai multe violente au avut loc, sambata, la Marsilia, unde s-a disputat meciul Anglia - Rusia, scor 1-1, din cadrul Campionatului European de fotbal. Numerosi suporteri englezi, rusi si francezi s-au batut in zona Portului Vechi din Marsilia, cu cateva ore inainte de meci. Politistii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani. Sase persoane au fost arestate.

Lupte de strada la Marsilia inainte de Rusia - Anglia

Incidente au avut loc si in afara stadionului Velodrome, unde fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si un tun de apa pentru a-i desparti pe suporterii rusi si englezi care se bateau intre ei. Violentele au continuat in arena, unde la finalul partidei suporterii rusi i-au atacat pe fanii englezi. Suporterii englezi au fost nevoiti sa se catere pe garduri pentru a scapa de fanii rusi. Imagini cu un tata incercand sa isi protejeze fiul in timp ce suporteri mascati loveau fanii care se retrageau in jurul lui au devenit virale.

Rusii au fost depunctati cu 6 puncte dupa incidentele de la Euro 2012, scrie Gazeta Sporturilor. Aceasta depunctare era valabila pentru preliminariile pentru Euro 2016, insa intra in vigoare doar daca rusii ar fi avut vreo recidiva. Atunci, rusii s-au batut in fiecare zi in care au stat la Euro 2012, disputat in Polonia si Ucraina. S-au luat la harta cu stewarzi si fanii adversi fara a se gandi la vreo penalitate.

La Euro 2016, rusii i-au alergat timp de o ora pe englezi prin portul vechi, pe care i-au agresat fizic. Ziarele de sport din tara si strainatate mentioneaza ca verdictul UEFA poate consta in excluderea Rusiei de la Euro 2016, in contextul in care pentru urmatoarele preliminarii nu au cum sa-i depuncteze. Problema este ca Rusia nu prea are cum sa fie depunctata intr-o campanie urmatoare. Mondialul din 2018 va fi gazduit chiar de rusi, asadar echipa nu va juca preliminarii in urmatorii doi ani, mai scrie Gazeta Sporturilor.

Presa: "Rusinea"; "Autoritatile au picat testul"

Violentele de la Marsilia arata ca autoritatile franceze au picat primul lor test important, scrie itv.com, dupa ce ziua de sambata a fost marcata de incidente intre suporteri soldate cu zeci de raniti.

"Ieri (n.r. - sambata) totul a mers prost la Marsilia. Violenta pare sa fi fost consecinta unui dusman vechi - bautura si huliganismul, insa atacurile organizate si greselile politiei au jucat de asemenea un rol important. Foarte putine forte de ordine erau prezente in stadionul Velodrome atunci au izbucnit violente in tribune dupa meciul de aseara. Si in ciuda faptului ca violentele au fost de amploare, au fost arestate putine persoane. Poate mai ingrijorator este faptul ca s-a intrat in stadion cu torte, petarde si fumigene. Dupa oroarea a ceea ce s-a intamplat in noiembrie, masurile de securitate s-au intarit. (...) Insa autoritatile franceze au picat primul lor test important", noteaza itv.com.

"Rusinea", a titrat duminica L'Equipe, prezentand pe prima pagina o imagine a violentelor. "Euro-2016 este deja cucerit de teama", a adaugat jurnalul francez. "Franta in fata huliganilor", a notat si Le Parisien, in timp ce Le Journal du Dimanche a subliniat ca "huliganii se invita la Euro". Marca scrie ca un rus a folosit un pistol de semnalizare cu care a tras catre zona in care se afla galeria Angliei, gest care ar fi putut cauza o tragedie.

Gazzetta dello Sport noteaza ca la Marsilia a fost sambata un adevarat "razboi" intre fani. UEFA a deschis o procedura disciplinara impotriva Rusiei, dupa incidentele de pe stadionul Velodrome din Marsilia, la finalul meciului cu Anglia, scor 1-1, din grupa B de la Euro-2016. Forul fotbalistic se ocupa doar de incidentele din tribune. Violentele din apropierea stadioanelor trebuie rezolvate de autoritatile tarii gazda.

Autoritatile din Marsilia au anuntat ca 35 de persoane au fost ranite in violentele de sambata din orasul francez, patru persoane fiind in stare grava.
Mai multe violente au avut loc, sambata, la Marsilia, unde s-a disputat meciul Anglia - Rusia, scor 1-1, din cadrul Campionatului European de fotbal.
Numerosi suporteri englezi, rusi si francezi s-au batut in zona Portului Vechi din Marsilia, cu cateva ore inainte de meci. Politistii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani. Sase persoane au fost arestate.

Incidente au avut loc si in afara stadionului Velodrome, unde fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si un tun de apa pentru a-i desparti pe suporterii rusi si englezi care se bateau intre ei. Violentele au continuat in arena, unde la finalul partidei suporterii rusi i-au atacat pe fanii englezi. Suporterii englezi au fost nevoiti sa se catere pe garduri pentru a scapa de fanii rusi. Imagini cu un tata incercand sa isi protejeze fiul in timp ce suporteri mascati loveau fanii care se retrageau in jurul lui au devenit virale.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri