Producatorul de cosmetice Revlon a convenit joi preluarea companiei concurente Elizabeth Arden, intr-o tranzactie in numerar in valoare de 420 de milioane de dolari, relateaza MarketWatch, preluat de News.ro.

Tranzactia a fost convenita la mai multe luni dupa ce cel mai mare actionar al Revlon a analizat vanzarea companiei.

Preluarea de 420 de milioane de dolari va extinde prezenta Revlon in categorii precum produsele de ingrijire a pielii si parfumuri si ii va conferi o prezenta geografica mai mare, creand o compania cu vanzari anuale de 3 miliarde de dolari.

Achizitia va permite totodata Revlon sa isi refinanteze datoriile mari.

Ambele companii au avut probleme in ultimii ani, Revlon din cauza datoriilor, in timp ce interesul pentru parfumurile din portofoliul Elizabeth Arden a scazut.

Citeste si:
SmartBill vinde 50% din business catre un gigant norvegian
SmartBill vinde 50% din...

Acordul are loc la sase luni dupa ce principalul actionar al Revlon si presedinte al companiei, Ronald O. Perelman, a dezvaluit ca analizeaza optiuni strategice pentru companie.

Ulterior, directorul general al Revlon, Lorenzo Delpani, a demisionat, fiind inlocuit de Fabian Garcia, care a fost director operational la Colgate-Palmolive.

”Elizabeth Arden este unul dintre ultimele branduri independente mari din industria cosmeticelor”, a spus Garcia. Tranzactia ar urma sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an.

Elizabeth Arden, fondata in 1910, la New York, comercializeaza parfumuri si produse cosmetice sub marca proprie si vinde parfumuri sub marci care poarta numele unor celebritati, cum sunt Justin Bieber, Mariah Carey si Taylor Swift.

Citeste si:
AFI a batut palma cu NEPI pentru portofoliul de birouri
AFI Europe a cumparat...

Vanzarile companiei au scazut in ultimii ani si nu a mai obtinut profit anual din 2013.

Sursa foto: NuOilSuwannar / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Prodal '94 a cumparat brandurile de apa minerala Lipomin si Carpatina