Elvetia si-a retras oficial cererea de aderare la Uniunea Europeana

Elvetia si-a retras oficial cererea de aderare la Uniunea Europeana, depusa in 1992 si deja lipsita de validitate, relateaza Swissinfo.ch.

Miercuri, camera superioara a Parlamentului elvetian a votat pentru retragere. Votul a venit dupa unul similar in camera inferioara. Potrivit Neue Zuercher Zeitung, 27 din totalul de 42 de membri ai camerei superioare a legislativului, au votat pentru retragerea cererii, potrivit News.ro.

Potrivit ministrului elvetian de externe, urmatorul pas este sa informeze oficial Bruxelles-ul de decizie. In 1992, alegatorii elvetieni au respins prin referendum aderarea la Zona Economica Europeana, spre deosebite de Islanda, Liechtenstein si Norvegiei, care au acces deplin la piata unica.

In aceeasi perioada, cabinetul elvetian si-a exprima sustinerea pentru aderarea la Uniunea Europeana. Insa, cateva saptamani mai tarziu, populatia a respins propunerea prin referendum, astfel ca cererea depusa a devenit, practic, lipsita de validitate. Legislatia elvetiana prevede ca o eventuala aderare la UE ar necesita aprobarea prin referendum. Si Islanda si-a retras anul trecut cererea de aderare la Uniunea Europeana.

Citeste si:
Bulgaria începe vaccinarea în masă
Bulgaria începe vaccinarea în...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri