Presedintele Vladimir Putin a atras atentia ca premierul britanic David Cameron ar fi putut sa ceara organizarea referendumului privind statutul Marii Britanii in UE tocmai pentru a-i santaja pe liderii europeni. Insa, Putin a sustinut ca se va abtine sa-si spuna parerea cu privire la Brexit, intrucat decizia apartine cetatenilor britanici, scrie The Independent.

Declaratiile liderului rus sunt primele care privesc referendumul pentru statutul Regatului Unit in UE. In ultimele luni, politicienii si analistii au speculat ca Vladimir Putin ar putea sa fie multumit de ideea Brexitului, care ar slabi blocul comunitar in fata amenintarilor, potrivit News.ro.

Insa, Putin a dezmintit asemenea zvonuri, explicand ca rusii prefera sa negocieze cu o Uniune Europeana puternica si unita.

”Nu cred ca este foarte potrivit sa implici Rusia in toate problemele lumii, chiar si atunci cand nu avem nicio participatie, Rusia este prezentata drept o sperietoare de ciori. Oamenii civilizati nu procedeaza in acest mod. In ceea ce-l priveste pe prim-ministrul britanic, cred sincer ca este o mare problema cu Brexitul. In primul rand, de ce a initiat referendumul? De ce ar fi facut asa ceva? Deci voia sa santajeze sau sa sperie pe cineva, impotriva cui se lupta?”, a sustinut liderul rus.

De asemenea, Vladimir Putin a precizat ca problema iesirii Marii Britanii din UE nu ii intereseaza pe rusi, iar el nu isi poate oferi parerea sincera.
Potrivit jurnalistilor, presedintele rus este extrem de bine informat cu privire la dezbaterile interne ale britanicilor privind statutul tarii in UE. Mai mult, acesta a explicat ca standardele europene privind pescuitul ar fi putut sa starneasca furia britanicilor.

”Cine poate sa prezica? Nimeni nu poate sa faca asa ceva. Am propria parere cu privire la aceasta problema, insa ma voi abtine din a ghici rezultatul referendumului. Cred ca ar fi nepotrivit din partea mea sa actionez intr-un asemenea mod. Orice as spune ar fi interpretat in beneficiul celalaltei tabere.

Problema este a cetatenilor europeni si a britanicilor”, a sustinut liderul de la Kremlin. Vladimir Putin participa la Forumul Economic International de la Sankt Petesburg alaturi de invitati occidentali, printre care se numara presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si premierul italian Matteo Renzi.

Sursa foto: ID1974/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri