Hicks a precizat intr-un email ca, intr-un discurs rostit in urma cu aproape doua saptamani, Trump nu a mentionat musulmanii, ci a cerut interdictia temporara a accesului pentru “unii oameni care provin din unele (zone – n.r.) ingrozitoare – unde exista un terorism ingrozitor in lume, stiti care sunt acele locuri”.

La momentul respectiv, Trump parea sa extinda propunerea de interdictie, nu sa o limiteze. De asemenea, Hicks a subliniat ca interdictia nu se aplica celor care nu sunt musulmani, chiar daca provin din tarile unde terorismul este o problema.

Pe 7 decembrie, Trump a cerut “o interdictie totala si completa vizand intrarea musulmanilor in Statele Unite, pana cand reprezentantii tarii isi dau seama ce se intampla”. A doua zi, politicianul controversat a precizat ca interdictia ar fi “temporara” si ca ar exista o serie de exceptii, in privinta demnitarilor si atletilor.

Ulterior, candidatul la presedintie a afirmat ca aceasta interdictie si toate propunerile sale electorale sunt simple sugestii, deschise la negociere.