Premierul belgian Charles Michel a declarat, inainte de summitul UE de la Bruxelles, ca nu este dispus sa plateasca factura pentru decizia britanicilor de a se retrage din Uniunea Europeana, relateaza RTBF, potrivit News.ro.

"Brexitul este victoria unei anumite forme de populism”, a spus el.

Charles Michel a cerut din nou ca autoritatile britanice sa demareze cat mai repede posibil procedurile de iesire din blocul comunitar, pentru a garanta claritatea, in interesul tuturor. „Vom discuta aceste subiecte in aceasta dupa-amiaza (marti – n.r.) si ii vom asculta argumentele lui David Cameron”, a adaugat el.

„Evident ca imi doresc ca Marea Britanie sa se descurce bine din punct de vedere economic, dupa Brexit, este in interesul nostru sa ramana un partener stabil”, dar „nu sunt pregatit sa platesc factura, sa fiu intr-o luare de ostatici”, a subliniat politicianul.

Premierul belgian a dat asigurari ca va depune toate eforturile „pentru a proteja si apara interesele economice si sociale” ale Belgiei.

El a insistat asupra necesitatii de a le explica cetatenilor ca Europa reprezinta “valoare adaugata”.

Decizia alegatorilor britanici de a iesi din Uniunea Europeana va fi principala tema a summitului UE de marti, de la Bruxelles, dar si a reuniunii de miercuri la care vor participa toti sefii de stat si de guvern din Europa, cu exceptia premierului britanic David Cameron.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri