Atentat pe aeroportul Ataturk din Istanbul: cel mai recent bilant indica 50 de morti, conform agentiei de stiri Anadolu, citata de BBC. Circa 50 de ambulante sunt trimise la fata locului pentru a prelua ranitii.

Informatiile initiale despre atentatul de pe aeroportul Ataturk

Mai multe persoane au fost ranite, au anuntat anterior surse oficiale, citate de News.ro. In inregistrari video postate pe retele de socializare apar pasageri panicati in aeroport si se aud ceea ce par a fi focuri de arma, potrivit DPA.

Exploziile au avut loc in zona terminalului de plecari pentru zboruri internationale, scrie CNN. Alte cel putin 20 de persoane au fost ranite, iar unele dintre victime erau transportate la spitale cu taxiul. Numeroase ambulante se aflau la fata locului.

Politia a deschis focul pentru a-i opri pe suspecti la un punct de intrare, potrivit Reuters. "Zece persoane au fost ucise potrivit unui bilant preliminar", a declarat ministrul turc al Justitiei Bekir Bozdag, citat de BBC.

"Potrivit informatiilor pe care le-am primit, un terorist a deschis mai intai focul, cu (o pusca de tip) Kalasnikov la intrarea terminalului international, dupa care s-a detonat", a adaugat ministrul, potrivit The Associated Press. O femeie a fost ucisa, in decembrie, intr-o explozie pe Aeroportul Sabiha Gokcen.


UPDATE: Toate indiciile sugereaza ca gruparea Statul Islamic se afla in spatele atacului comis marti seara pe Aeroportul International Ataturk din Istanbul, declara un oficial guvernamental turc de rang inalt pentru The Associaeted Press.

Atacuri recente cu bomba, in Turcia, au fost atribuite separatistilor kurzi sau gruparii jihadiste Statul Islamic.Departamentul de Stat american a actualizat luni un avertisment pe care l-a emis in martie in care-i indemna pe cetatenii americani "sa fie extrem de vigilenti si prudenti in zone cu acces public, mai ales cele foarte frecventate de turisti".

Sursa foto: View Apart_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri