Premierul ucrainean proocidental Volodimir Groisman s-a declarat convins ca tara sa va fi in Uniunea Europeana "in zece ani", in contextul in care procesul extinderii pare ca va fi oprit de Brexit, relateaza AFP.

"Sunt convins ca Ucraina va fi in UE in zece ani", a declarat pentru ziarele din grupul Funke Mediengruppe Groisman, un apropiat al presedintelui ucrainean Petro Porosenko. "Urmam un drum european, iar el inseamna pentru noi libertate, drepturile omului si o economie puternica", a adaugat el, in contextul in care victoria taberei pro-Brexit a dat o lovitura celor 60 de ani de constructie europeana, iar numeroase voci cer oprirea procesului extinderii, scrie News.ro.

Groisman afirma ca "regreta" decizia britanicilor de a iesi din UE. El a fost numit la conducerea Guvernului ucrainean in aprilie, in locul lui Arseni Iateniuk, criticat din cauza lentorii reformelor si unor scandaluri de coruptie. Ucraina, care a incheiat un Acord de Asociere cu UE in 2014, este necesar sa-si "armonizeze standardele cu ale UE", a mai subliniat Groisman, care promitea la investirea in functie ca va "accelera reformele europene" si ca nu va da dovada de "nicio toleranta fata de coruptie", care submineaza tara.

"Multe lucruri s-au petrecut, mai ales in lupta impotriva coruptiei", a insistat el in interviul cu jurnalisti germani, in contextul in care tara sa a adoptat la inceputul lui iunie o reforma in sistemul judiciar vizand o conformare la practicile occidentale. Aceste reforme sunt considerate vitale in vederea reluarii unui program de ajutorare financiara internationala menit sa permita economiei ucrainene, care se confrunta cu o criza grava, sa revina pe linia de plutire.

Ucraina se confrunta cu un razboi sangeros in est, soldat cu peste 9.400 de morti si peste 1,5 de persoane stramutate de cand a izbucnit, in aprilie 2014. Kievul si occidentalii acuza Rusia ca-i sustine militar - cu oameni si armament - pe separatistii prorusi, ceea ce Moscova dezminte. In pofida unei serii de armistitii, confruntari sangeroase continua sa aiba loc pe linia frontului.

Sursa foto: Shutterstock / Mikkel Bigandt

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri