Aproximativ 20 de militanti din cadrul gruparii jihadiste Statul Islamic - in principal straini - au fost retinuti in legatura cu atacul de saptamana trecuta de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, al carui bilant a ajuns la 45 de morti, a declarat presedintele turc Recep Tayyip Erdogan intr-o vizita pe aeroport la locul atentatului pentru Reuters.

Doi rusi au fost identificati ca presupusi autori din cadrul gruparii jihadiste in triplul atac, care ar fi fost organizat de catre un cecen, scrie presa turca, scrie News.ro.

"Ultimele rezultate (ale anchetei) arata catre organizatia terorista Daesh (acronimul arab al Statului Islamic)", a declarat Erdogan pentru Reuters pe aeroportul Ataturk. Seful statului turc a vizitat lozul unde a avut loc atacul.

Trei atacatori sinucigasi au deschis focul marti seara pe aeroportul Ataturk, inainte de a se arunca in aer. Atacatorii ar fi inchiriat in urma cu o luna un apartament in cartierul Fatih, din Istanbul.

Sursa foto: sakhorn/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri