Grupul SITE, care monitorizeaza activitatile jihadistilor pe Internet, precizeaza ca fotografiile au fost puse in circulatie sambata si i-a identificat pe presupusii atacatori dupa numele de razboi, precizand ca sunt din Bangladesh. Militantii pozeaza zambind in fata steagului negru al gruparii. SITE anunta, de asemenea, ca agentia de presa Aamaq, afiliata Statului Islamic, a publicat un nou material despre atac. Luptarorii au folosit "cutite, satare, pusti de asalt si grenade", dar nu s-au atins de musulmani, scrie News.ro.

Intr-o declaratie anterioara, Statul Islamic afirma ca atacul asupra restaurantului sic din capitala Bangladeshului a vizat "tari cruciate" si ameninta ca cetatenii unor asemenea tari nu vor fi in siguranta "atat timp cat avioanele lor de razboi omoara musulmani". Acest text a fost pus in circulatie sambata, de catre sustinatori au gruparii, pe serviciul de mesagerie Telegram. El seamana cu alte declaratii postate anterior de gruparea extremista.

Noua dintre ostaticii ucisi in restaurantul din Dacca sunt italieni, sapte sunt japonezi si unul indian, potrivit tarilor lor de origine. Era neclar imediat daca liderii Statului Islamic din Siria sau Irak au fost implicati in planificarea atacului. Statul Islamic a revendicat anterior atacuri comise de asa-zisi lupi singuratici, despre care nu existau informatii care sa arate ca aveau legaturi cu gruparea.