Aeronava companiei Rossiya Airlines, care a decolat de la Moscova cu 189 de pasageri la bord, a aterizat pe aeroportul international din Antalya in jurul orei locale si a Romaniei 10.30, la 10 zile dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a ordonat ridicarea sanctiunilor impotriva Turciei in domeniul turistic si “normalizarea” relatiilor comerciale intre cele doua tari, informeaza News.ro.

Disputa dintre Moscova si Ankara, care au opinii divergente privind conflictul din Siria, a fost accentuata de doborarea, la sfarsitul lunii noiembrie, a unui bombardier rus de catre avioane de lupta F-16 turcesti, in zona granitei cu Siria.

In replica, Moscova a adoptat o serie de sanctiuni vizand Ankara, printre care un embargo asupra importurilor de fructe si legume turce, le-a interzis companiilor ruse sa angajeze turci, a suspendat cursele charter catre Turcia si le-a cerut agentiilor de voiaj sa nu mai vanda pachete turistice catre aceasta destinatie.

Citeste si:

Pe 30 iunie, Vladimir Putin a autorizat oficial reluarea vanzarilor de sejururi in Turcia de catre tour-operatorii rusi, dupa ce presedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut scuze pentru doborarea avionului.

De atunci, cele doua tari au convenit sa isi consolideze cooperarea militara, inclusiv in ceea ce priveste Siria.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock.com