Banca Angliei ar putea, la sedinta de politica monetara din 14.07, sa reduca dobanzile pentru prima oara in ultimii sapte ani, prima dupa referendumul la care britanicii au optat pentru iesirea din Uniunea Europeana, anticipeaza analistii, potrivit MarketWatch.

Pentru calmarea pietelor financiare si cresterea increderii, majoritatea analistilor se asteapta ca banca centrala sa reduca dobanda cheie la 0,25%, de la actualul minim record de 0,5%, la care se afla din martie 2009, conform News.ro

”Motivul unei astfel de masuri este puternic, existand dovezi tot mai multe de incetinire puternica a economiei britanice, inclusiv indicii de scadere a increderii oamenilor de afaceri si populatiei in economie, dupa vot”, afirma analistii Daiwa Capital Markets intr-o nota adresata clientilor.

In aceste conditii, recesiunea pare inevitabila, considera acestia.

Opinia analistilor Daiwa Capital Markets este impartasita si de Philip Shaw, economist sef la Investec.
”Intrebarea este nu daca banca centrala va reduce dobanzile, ci cand si cat de mult”, a spus Shaw.

Guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney, si-a exprimat in mod clar ingrijorarea legata de perspectiva economica. Intr-un discurs sustinut pe 30 iunie, seful bancii centrale a spus ca perspectiva economica s-a deteriorat, incertitudinile sporite pot provoca cresterea somajului, existand riscuri de extindere in economia globala.

El a sugerat si posibilitatea unei reduceri iminente a dobanzii cheie.

Sursa foto: Tony Baggett / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri