UniCredit a atras, prin vanzarea unor participatii minoritare la subsidiara poloneza Bank Pekao si brokerul online FinecoBank din Italia, o suma de 1 miliard de euro. Aceasta mutare a fost realizata in cadrul strategiei noului director general Jean-Pierre Mustier de consolidare a capitatului bancii, potrivit Reuters.

Cea mai mare banca italiana in functie de active a anuntat marti seara ca a obtinut 749 de milioane de euro prin plasarea unei participatii de 10% la Bank Pekao, cu un discount de 6% fata de cotatia de inchidere a actiunilor din ziua precedenta, conform News.ro

Tot marti, UniCredit a vandut o participatie similara de 10% la FinecoBank, pentru care a obtinut 328 de milioane de euro. Bancile italiene, care au in portofolii credite neperformante de 360 de miliarde de euro, au ajuns in atentia investitorilor din Europa si trebuie sa isi suplimenteze capitalul

UniCredit l-a numit pe francezul Mustier in functia de director general, care ar putea efectua o majorare de capital de mai multe miliarde de euro si sa vanda active.

Banca a anuntat luni ca va efectua o evaluare strategica a activelor, pentru consolidarea capitalului si imbunatatirea profitabilitatii. Actiunile UniCredit, care au pierdut circa 60% din valoare in acest an, pe fondul unui declin generalizat al titlurilor bamcilor europene, au inchis marti in urcare cu 13,5%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Unicredit Bank vrea sa vanda actiuni de 5 miliarde de euro