In total, sapte persoane sunt in prezent retinute, in cadrul anchetei. Cinci oameni – fosta sotie a autorului atacului si alti patru barbati – au fost ridicati de fortele de ordine la scurt timp dupa atac. In cursul audierilor, persoanele retinute au evocat o radicalizare recenta a suspectului, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, au declarat surse din politie.

Cu toate acestea, gruparea terorista Stat Islamic, care a revendicat atacul, nu a fost mentionata de persoanele audiate. Anchetatorii incearca inca sa inteleaga personalitatea lui Bouhlel si ce l-a impins sa comita masacrul. Mohamed Lahouaiej Bouhlel este un franco-tunisian in varsta de 31 de ani, cu un cazier important ce include fapte armate, violente conjugale si amenintari. El a fost retinut pentru una dintre infractiuni in urma cu cel putin o luna si a fost plasat sub control judiciar.

El nu era, insa, in vizorul serviciilor de securitate ca suspect de extremism. Barbatul a fost identificat datorita amprentelor digitale, ce ii apartin persoanei al carei permis de conducere a fost gasit in camion. Ei au mai recuperat din vehicul si un card bancar, dar si un telefon mobil. In plus, anchetatorii l-au identificat pe suspect camerele de supraveghere in timp ce se urca in camion, la cativa kilometri distanta de locul atacului.