”In 20 de ani, ARM va livra annual 1.000 de miliarde de cipuri in intreaga lume, colectand date in timp real”, a afirmat Son la un eveniment organizat de SoftBank la Tokyo, conform News.ro

ARM a fabricat anul trecut aproximativ 15 miliarde de cipuri, ceea ce inseamna ca a furnizat in medie doua cipuri pentru fiecare persoana din lume.

”Aceasta superinteligenta va fi capabila sa inteleaga si sa prezica rapid evolutiile din univers”, a spus Son, adaugand ca o astfel de tehnologie va ajuta la analizarea bolilor si a dezastrelor naturale.

Citeste si:

Luni, la conferinta de presa la care a anuntat achizitia ARM, Son a spus ca aceasta marcheaza ”o schimbare de paradigma” pentru societate si SoftBank si un pariu pe cererea de conectivitate prin Internet intre produse precum automobile si frigidere.

Son a spus joi ca SoftBank se concentreaza pe trei domenii, respectiv inteligenta artificiala, roboti inteligenti si Internetul Lucrurilor (IoT).
ARM a alocat recent o parte mai mare din resursele sale pentru proiectarea de cipuri destinate IoT, cum ar fi becurile care includ cipuri de stocare a informatiilor legate de utilizarea energiei si transmiterea datelor prin Internet.

Son a mai anuntat joi ca SoftBank si Honda Motor vor dezvolta in colaborare un sistem de inteligenta artificiala pentru soferi.
Honda a explicat intr-un comunicat sa cele doua companii vor sa dezvolte vehicule care se folosesc de conversatiile cu soferii, impreuna cu informatiile de la senzori si camere video, pentru ca acestia sa interactioneze emotional cu vehiculele.
Compania japoneza se pregateste sa deschida un centru de dezvoltare la Tokyo, in septembrie.

Sursa foto: NuOilSuwannar / Shutterstock