Aventurierul rus a aterizat in siguranta pe un teren privat din vestul Australiei si a spus ca apreciaza mirosul si cat de minunat este pamantul.
Omul de afaceri si aviatorul Dick Smith a fost cel care l-a asistat la aterizare, potrivit News.ro.

Fedor Konyukhov s-a imbarcat in aceasta calatorie pe 12 iulie, in Northam, vestul Australiei. Rusul a deborat vechiul record, stabilit in 2002 de Steve Fossett la 13 zile si jumatate.

”Dupa ce a strabatut 34.000 de kilometri in jurul lumii, a depasit punctul din care plecase. Asta nu s-a mai intamplat pana acum. A avut noroc si este incredibil”, a spus Smith, care a realizat primul zbor solo in jurul lumii cu elicopterul, in 1983.

Cand a doborat recordul, Fedor Konyukhov se afla la o altitudine de 6.000 de metri si avea o viteza de 60 de km/ora, potrivit explicatiilor date de Dick Smith. El a mai precizat ca rusul a fost nevoit sa navigheze inca o ora pentru a gasi un teren potrivit pentru aterizare.

Citeste si:

Cea mai mare altitudine la care a zburat Fedor Konyukhov in calatoria sa a fost de 10.000 de metri, iar rusul a fost nevoit sa infrunte temperaturi extreme - chiar de -56 de grade Celsius -, care au facut ca masca sa de oxigen si apa pentru baut sa inghete.

In plus, el a avut parte si de furtuni electrice, iar in ultima parte a calatoriei a fost impins de curenti, pe o distanta considerabila, spre sud, in timp ce traversa Oceanul Indian.

”Este infricosator sa fii intr-un punct atat de sudic si departe de civilizatie”, a scris Konyukhov intr-un text publicat pe blogul sau, la care a avut acces de cateva ori in calatoria sa. ”Acest loc este foarte izolat si indepartat... doar o strat gros de nori intre mine si orizontul negru in est”, a mai scris aventurierul rus.

Sursa foto: Pixabay