Eurostat: Economia UE a crescut in al doilea trimestru cu 0,4% fata de trimestrul anterior

Economia celor 28 de state membre al Uniunii Europene a avansat, in cel de-al doilea trimestru din acest an, cu 04,% fata de trimestrul precedent si cu 1,8% fata de perioada echivalenta din 2015, arata primele estimari publicate de biroul statistic european, Eurostat.

Eurostat nu a publicat date legate de fiecare stat in parte, ci doar estimari la nivelul intregului bloc comunitar. Pentru zona euro, care include doar 19 din cele 28 de state din UE, estimarile arata o crestere economica de 0,3% fata de trimestrul anterior si de 1,6% comparativ cu al doilea trimestru din 2015, conform News.ro.

Unele state din UE, precum Franta sau Spania, au publicat deja estimari semnal legate de evolutia produsului intern brut (PIB) in trimestrul al doilea.In Romania, Institutul National de Statistica (INS) va publica primele estimari semnal (flash) privind evolutia economiei in trimestrul al doilea din acest an abia in 12 august, potrivit calendarului publicat de institutie.

In primul trimestru din 2016, economia romaneasca a crescut cu 1,5% fata de trimestrul anterior, cel mai inalt ritm din Uniunea Europeana, si cu 4,3% fata de trimestrul al doilea din 2015, al treilea cel mai mare avans, dupa Malta (5,2%) si Luxemburg (4,5%), potrivit datelor Eurostat

Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri