Masura vizeaza o protectie suplimentara pentru miile de copii newyorkezi care joaca Pokemon Go, plimbandu-se prin parcuri in cautarea unor caractere virtuale, conform News.ro.

Guvernatorul New York, Andrew Cuomo, a declarat ca noile tehnologii nu trebuie sa devina scurtaturi pentru predatori periculosi.

”Protectia copiilor newyorkezi este prioritatea noastra numarul unu”, a declarat Cuomo.

Citeste si:

Potrivit propunerii, toti infractorii sexuali care au fost eliberati din penitenciar nu vor putea sa joace legal Pokemon Go.
Legislatia newyorkeza ii obliga deja pe infractorii sexuali sa-si declare adresele si conturile online, precum si sa se inregistrareze pe o lista publica a persoanelor implicate in infractiuni sexuale, de la implicarea intr-un act sexual cu un minor, pana la viol sau hartuire.

Cuomo a trimis deja o scrisoare dezvoltatorilor jocului prin care le-a cerut sa-i opreasca pe delincventii sexuali inregistrati sa joace Pokemon Go.

Intre timp, senatorul Jeff Klein a cerut ca item-urile din Pokemon Go sa nu apara la mai putin de 100 de metri de locuinta unui infractor sexual inregistrat.

Sursa foto: Randy Miramontez / Shutterstock