Jocurile Olimpice Rio 2016: Washington Post utilizeaza roboti pentru acoperirea mediatica a evenimentului

Cotidianul Washington Post va utiliza roboti informatici pentru a asigura o acoperire mediatica de amploare a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, informeaza fr.news.yahoo.com.

In plus fata de echipa sa de jurnalisti care sunt deja prezenti la Rio de Janeiro, publicatia americana Washington Post a decis sa apeleze si la tehnologia informatica pentru a acoperi din punct de vedere mediatic cea de-a 31-a editie a Jocurilor Olimpice, precizeaza site-ul Recode.com, potrivit News.ro.

In acest sens, cotidianul american va utiliza un program informatic special, care va trebui sa scrie anumite articole, in timp real, pentru site-ul sau si pentru contul sau de Twitter.

Acel program de inteligenta artificiala va scrie rezumate simple despre scorurile, medaliile si alte informatii simple de la Rio 2016, bazate de date brute.
Munca acestor roboti va permite astfel jurnalistilor prezenti la fata locului sa se concentreze pe articole de fond.

”Nu incercam sa ii inlocuim pe jurnalisti. Incercam sa ii eliberam”, a spus Jeremy Gilbert, unul dintre managerii de la Washington Post, care coordoneaza proiectele derulate prin intermediul departamentului online al cotidianului.

Citeste si:
Trump se confrunta cu o scadere abrupta a popularitatii in SUA
Donald Trump se confrunta cu...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

In redactia ziarului, trei ingineri vor avea misiunea de a programa, controla si gestiona robotii informatici care se ocupa de JO 2016. Washington Post nu este primul grup de presa care apeleaza la programele de inteligenta artificiala.

Associated Press a folosit la randul ei produse automatizate pentru a publica rezultate din competitii sportive. Acele programe au fost dezvoltate de compania Automated Insights.

Peste 10.500 de sportivi de la 205 Comitete Olimpice Nationale vor participa la probele sportive de la Rio. Echipa Olimpica a Romaniei cuprinde 97 de sportivi, concurand in 15 sporturi: atletism, box, canotaj, ciclism, gimnastica artistica, gimnastica ritmica, haltere, handbal, inot, judo, lupte, scrima, tenis, tenis de masa, tir sportiv.

Jocurile Olimpice se desfasoara intre 5 si 21 august, in 32 de spatii si arene din Rio de Janeiro, plus alte cinci orase care gazduiesc partidele de fotbal: Belo Horizonte, Brasília, Manaus, Salvador si São Paulo.

Citeste si:
Cum ne putem salva pacienții. Interviu cu SofMedica, ce aduce...
Cooperarea internațională,...

Sursa foto: lazyllama / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri