10 August 2016

Reportajul cu traficanti de arme romani de la Sky News, calificat drept o intoxicare a presei britanice



Reportajul difuzat de jurnalistii britanici de la Sky News despre traficul de arme din Romania pare a fi scenariul unui film de proasta calitate. O spun expertii militari, dar si reprezentantii autoritatilor. Procurorii DIICOT, care fac verificari in acest caz, nu exclud o tentativa de decredibilizare a Romaniei, conform Adevarul.

Ancheta jurnalistilor britanici de la Sky News potrivit careia traficantii din Romania le vand arme obtinute din Ucraina tuturor celor care doresc, inclusiv teroristilor, a starnit numeroase controverse. Reprezentantii autoritatilor romane, dar si specialisti militari afirma ca sunt nenumarate elemente de context care pun sub semnul intrebarii veridicitatea reportajului. Asta, in timp ce, reprezentantii Politiei Romane au anuntat luni ca din primele verificari reiese „ca modelul armelor prezentate in imagini este din categoria armelor de vanatoare“. „Aceste tipuri de arme sunt detinute legal in tara noastra de membrii asociatiilor de vanatori, colectionari, precum si de personalul silvic“, subliniaza reprezentantii Politiei.

Chifu: Filmarea nu este veridica Analistul militar Iulian Chifu a explicat, pentru „Adevarul“, de ce nu este credibil reportajul jurnalistilor britanici de la Sky News.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si