”Situatia in care suntem noi este relativ relaxata. Insa ultimele evenimente de pe teritoriul italian ridica probleme serioase”, sustine adjunctul comisarului politiei din Tirol. Intre timp, peste 25.000 de migranti au ajuns pe coastele italiene doar in ultima luna, dintre care cei mai multi sunt etiopieni si nigerieni, scrie News.ro.

Aproape 94.000 de migranti au ajuns pe tarmurile italiene de la inceputul acestui an, dintre care cei mai multi au traversat zona sub-sahariana si Libia. Aici, traficantii de migranti profita de haosul creat de un sangeros razboi civil si cer sute de dolari pentru un loc pe barcile si ambarcatiunile instabile care se aventureaza pe Marea Mediterana. In urma unor ciocniri violente la frontiera francezo-italiana, autoritatile austriece au luat masuri suplimentare de gestionare a fluxului migratoriu.

Politistii austrieci intorc din drum 35-50 de migranti, care incearca zilnic sa traverseze ilegal frontiera dintre Austria si Italia. Ministrul de Interne, Wolfgang Sobotka, a propus implementarea unor masuri mult mai dure impotriva migrantilor, care ar permite autoritatilor sa-i deporteze pe solicitantii de azil respinsi in mai putin de o ora. Insa, cancelarul social-democrat, Christian Kern, a respins pana acum asemenea masuri si s-a concentrat pe intarirea securitatii de la frontiere.

Sursa foto: blvdone/Shutterstock