”Aceste acte au fost comise de catre o singura grupare in mai multe zone si in mod simultan, in urma ordinelor primite de la o singura persoana”, a declarat adjunctul comandantului politiei thailandeze, Pongsapat Pongcharoen. De asemenea, mandatul de arestare a fost emis pe numele unui suspect, care ar fi incendiat joi dimineata un supermarket din Narkon Si Thammarat, scrie News.ro.

Atacurile raman pentru moment nerevendicate, iar un reprezentant al politiei thailandeze, colonelul Krisana Patanacharoen, a afirmat ca este prea devreme pentru a spune clar cine se afla in spate. Patru persoane au fost ucise, dupa ce mai multe bombe au explodat joi seara si vineri dimineata in Thailanda. Exploziile au vizat statiunea balneara turistica Hua Hin, unde au avut loc doua explozii, precum si localiatea turistica Phuket.

Prima bomba a explodat in fata unui restaurnat aflat in zona turistica Hua Hin, la circa 200 de kilometri sud de metropola Bangkok. A doua bomba a explodat la 30 de minute dupa prima, la 50 de metri distanta. Zona se afla in apropiere de plaja si este presarata cu baruri si restaurante frecventate de turisti. Acest dublu atentat de la Hua Hin s-a soldat cu un mort si 21 de raniti, inclusiv turisti straini.

“Cele doua bombe, ascunse in ghivece de pe trotuar, au fost detonate cu telefonul mobil si au fost construite pentru a ucide”, a spus seful administratiei locale, Sutthipong Klai-udom. Printre cei noua straini raniti se afla doi olandezi, doi germani si doi italieni. Cei doi germani si unul dintre italieni au avut nevoie de interventii chirurgicale, dupa ce au fost raniti la picioare si la spate. De asemenea, un thailandez a fost ucis joi seara in explozia unei bombe intr-o piata din Trang.

Citeste si:

Vineri dimineata, un nou atentat dublu, tot in statiunea balneara Hua Hin, a provocat moartea unei persoane si ranirea altor trei. O dubla explozie s-a produs in cursul diminetii de vineri si la Phuket, o statiune balneara din sudul Thailandei. O persoana a fost ranita usor. Ultimul atentat de amploare din Thailanda a avut loc in august 2015, cand 20 de persoane, printre care multi turisti chinezi, au fost ucisi in explozia unei bombe in centrul Bangkokului. Nimeni nu a revendicat atentatul de anul trecut, dar anchetatorii privilegiaza pista unui atac legat de minoritatea musulmana uigura. In aprilie 2015, o masina-capcana a explodat in parcarea unui centru comercial de pe insula turistica Koh Samui. Sapte persoane, printre care o italianca, au fost ranite usor.

Sursa foto: posztos / Shutterstock.com