17 August 2016

Autoritatile germane si operatorii aerieni au cerut stergerea unor "pokestop-uri" in zonele de securitate din aeroporturi



Autoritatile germane si operatorii aerieni au cerut ca anumite elemente ale aplicatiei mobile ”Pokemon Go”, care sunt plasate dincolo de controalele de securitate de pe aeroporturi, sa fie sterse de catre programatori, informeaza BBC.

Operatorii aerieni sunt nemultumiti de regasirea unor asa-numite ”pokestop-uri”, unde utilizatorii pot colecta oua sau ”poke balls”, dincolo de controalele de securitate de pe aeroporturile germane, scrie News.ro.

”Jucatorii, care evita controalele de securitate sau deschid usile pentru evacuarea de urgenta, ar putea sa provoace implementarea unor masuri exceptionale de catre politisti sau actiuni juridice de cerere a unor despagubiri”, se arata intr-o cerere formulata de asociatia operatorilor aerieni.

Aplicatia Pokemon Go a fost lansata luna trecuta in Germania. Saptamana trecuta, autoritatile locale din Osnabrueck au fost nevoite sa salveze o persoana, care dorea sa prinda un anumit pokemon de pe sinele de tren. Tanarul, in varsta de 22 de ani, consumase bauturi alcoolice si le-a explicat politistilor ca a fost condus de GPS-ul mobil pe sinele de tren. Mai multe trenuri au fost intarziate ca urmare a incidentului.

De asemenea, aplicatia a fost interzisa in mai multe banci din Dusseldorf. Pokémon Go utilizeaza GPS-ul si ora afisata de telefonul mobil pentru a detecta locul si momentul in care utilizatorii se afla in joc si genereaza personaje care apar in jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca acestia sa incerce sa ii prinda.

Pe masura ce utilizatorul se misca, mai multe tipuri de pokémoni apar in jurul lui, in functie de locul si momentul in care acesta se afla. Jocul ii incurajeaza pe utilizatori sa se deplaseze si sa calatoreasca in lumea reala pentru a prinde pokemonii din joc. Aceasta combinatie dintre un joc si lumea reala cu care interactioneaza este cunoscuta sub numele de ”realitate augmentata”.

In apropierea unui pokémon, telefonul mobil primeste o notificare si camera foto a acestuia se declanseaza, facand sa apara un ”monstru” in cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-si fotografia ”captura” acolo unde a gasit-o.

Pokémon Go se desfasoara intr-un univers populat cu creaturi exotice si puternice - acestea pot sa semene cu sobolani, serpi, dragoni, dinozauri, pasari, oua, copaci si chiar sabii. In acel univers, oamenii, denumiti ”antrenori”, calatoresc in jurul globului pentru a imblanzi acele creaturi si, intr-o maniera care genereaza intrebari etice, le folosesc punandu-le sa lupte unele impotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie in Statele Unite, Australia si Noua Zeelanda, jocul Pokémon Go a atras intr-o singura zi mai multi utilizatori in Statele Unite decat reteaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodata, rata zilnica a utilizatorilor activi este aproape egala cu cea a retelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat in medie 43 de minute pe zi, mai mult decat WhatsApp sau Instagram.



Citeste si