Turcia: Ministrul Justitiei anunta eliberarea a 38.000 de detinuti pe cautiune

Ministrul de Justitie, Bekir Bozdag, a anuntat miercuri dimineata ca aproximativ 38.000 de actuali detinuti urmeaza sa fie eliberati din penitenciare si plasati sub o forma de ”libertate supravegheata”. Planul de reformare a sistemului de incarcerare a fost inclus in cele doua decrete controversate, care au fost publicate de dimineata in Monitorul Oficial al Turciei, transmite Reuters.

Aceasta reforma le va permite detinutilor sa iasa mai devreme din spatele gratiilor pe cautiune, ceea ce ar trebui sa imbunatateasca conditiile dintr-un sistem de incarcerare supraaglomerat. Mai mult, penitenciarele turce sunt puse sub presiunea numarului masiv de persoane, care au fost arestate in urma loviturii de stat esuate din noaptea de 15-16 iulie.

Peste 17.700 de persoane au fost arestate si puse sub acuzare pentru rolul jucat in orchestrarea loviturii de stat, scrie News.ro.

In noaptea de 15-16 iulie, o factiune din armata turca a incercat sa rastoarne regimul presedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar militarii au sustinut ca vor sa protejeze statul turc de influentele islamice pe care inceraca sa le introduca liderul de stat. Lovitura de stat a esuat dupa cateva ore, atunci cand sute de mii de sustinatori ai presedintelui au iesit in strada.

Autoritatile turce il acuza pe Fethullah Gulen de orchestrarea loviturii de stat, care dezminte toate acuzatiile si sustine ca se va intoarce pe teritoriul turc doar atunci cand vinovatia sa este demostrata de un organ de investigatie independent.

Citeste si:
TOP: 10 țări din afara UE care dau României cei mai mulți muncitori...
La muncă în România, chiar și...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Statele occidentale au criticat campania guvernamentala de eliminare a asa-zisilor gulenisti din institutiile de stat, precum si din presa, ridicand totodata intrebari cu privire la tratamentul ”inuman” la care ar fi supusi pucistii capturati.

Sursa foto: thomas koch/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri