Aceasta reforma le va permite detinutilor sa iasa mai devreme din spatele gratiilor pe cautiune, ceea ce ar trebui sa imbunatateasca conditiile dintr-un sistem de incarcerare supraaglomerat. Mai mult, penitenciarele turce sunt puse sub presiunea numarului masiv de persoane, care au fost arestate in urma loviturii de stat esuate din noaptea de 15-16 iulie.

Peste 17.700 de persoane au fost arestate si puse sub acuzare pentru rolul jucat in orchestrarea loviturii de stat, scrie News.ro.

In noaptea de 15-16 iulie, o factiune din armata turca a incercat sa rastoarne regimul presedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar militarii au sustinut ca vor sa protejeze statul turc de influentele islamice pe care inceraca sa le introduca liderul de stat. Lovitura de stat a esuat dupa cateva ore, atunci cand sute de mii de sustinatori ai presedintelui au iesit in strada.

Citeste si:

Autoritatile turce il acuza pe Fethullah Gulen de orchestrarea loviturii de stat, care dezminte toate acuzatiile si sustine ca se va intoarce pe teritoriul turc doar atunci cand vinovatia sa este demostrata de un organ de investigatie independent.

Statele occidentale au criticat campania guvernamentala de eliminare a asa-zisilor gulenisti din institutiile de stat, precum si din presa, ridicand totodata intrebari cu privire la tratamentul ”inuman” la care ar fi supusi pucistii capturati.

Sursa foto: thomas koch/Shutterstock