Unul dintre fondatorii Facebook, Dustin Moskovitz, si sotia sa vor dona 20 de milioane de dolari candidatei democrate Hillary Clinton si partidului sau, pentru alegerile din 8 noiembrie, relateaza AFP, precizand ca este vorba de o suma considerabila virata de un singur donator.

“Polarizarea Americii in prezent a generat o cursa (pentru presedintie – n.r.) care merge dincolo de politici si idei”, a explicat Moskovitz, care a studiat la Harvard alaturi de directorul retelei de socializate Facebook, Mark Zuckerberg, scrie News.ro.

Alegerile prezidentiale “au devenit un referendum pentru a sti cine vrem sa fim, in calitate de indivizi, in calitate de natiune si in calitate de societate”, a explicat el intr-un mesa publicat pe blogul medium. “Partidul Republican si in special Donald Trump fac campanie fara nicio viziune”, a adaugat el, precizand ca este prima data cand doneaza unui candidat.

In august, Clinton a strans 143 de milioane de dolari pentru campania sa si pentru cea a Partidului Democrat. Rivalul sau republicat a primit 90 de milioane de dolari. Donatiile oferite de persoane private echipelor oficiale de campanie sunt plafonate la 2.700 de dolari de persoana, dupa investitura unui candidat. Insa alte structuri independente ale candidatilor pot accepta donatii nelimitate.

Sursa foto: Bloomua / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri