”Informatiile sunt verificate”, se arata intr-un comunicat al ministerului rus de Externe. Presa ucraineana a relatat sambata dimineata ca pana la 20 de suspecti neidentificati au aruncat cu petarde in ambasada rusa de la Kiev, desi cladirea nu a fost avariata in incident. De asemenea, niciun politist ucrainean nu a intervenit la fata locului, scrie News.ro.

Intre timp, prim-ministrul ucrainean a confirmat atacul asupra ambasadei ruse, precizand ca actele de huliganism sunt inacceptabile in Kiev. ”In ceea ce priveste ambasada rusa, stim ca acesta este un act de huliganism. Insa este inadmisibil, pentru ca capitala ucraineana ar trebui sa stabileasca un model diferit de cultura. Cred ca este un incident minor, care nu are nevoie de comentarii”, a declarat premierul Volodimir Hroisman.

Anterior, autoritatile ucrainene au sustinut ca nu pot garanta securitatea misiunii diplomatice ruse in timpul alegerilor pentru Duma. Insa, purtatorul de cuvant de la Kremlin a raspuns ca autoritatile ucrainene au obligatia de a asigura securitatea misiunii diplomatice potrivit Conventiei de la Viena a Relatiilor Diplomatice.

Citeste si:

Aproape 110 milioane de alegatori sunt chemati la urne in scrutinul legislativ de duminica, pentru ai alege pe cei 450 de membri ai Dumei de Stat, dominata in prezent de partidul Rusia Unita al lui Vladimir Putin.

Alegerile legislative vor avea loc inclusiv in peninsula anexata Crimeea, in ciuda protestelor lansate de partea ucraineana, care a amenintat ca nu va permite deschiderea de urme pe teritoriul Ucrainei. Insa, Kremlinul a precizat ca sectiile vor functiona in misiunile diplomatice ruse, intrucat autoritatile ucrainene nu au drept de a interzice dreptul de vot cetatenilor rusi.

Sursa foto: joyfull/Shutterstock.com