Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a anuntat marti noapte un angajament luat de 50 de state ale lumii privind dublarea numarului de migranti acceptati pana la finele anului, prin gazduirea unui numar suplimentar de 360.000 de refugiati, scrie BBC, preluat de News.ro.

Presedintele SUA a declarat in fata lideriilor lumii de la Adunarea Generala a Natiunilor Unite de la Washington ca printre cele 50 de state care si-au luat un asemenea angajament se numara Canada si Germania.

”Ne confruntam in aceste momente cu o criza de dimensiuni epice”, a sustinut Obama.

Intre timp, reprezentantii Natiunilor Unite sustin ca pana la 21 de milioane de migranti din inreaga lume si-au parasit locuintele din cauza ciocnirilor sangeroase si a persecutiei.

Pana la noua milioane de persoane si-au pierdut locuintele doar din cauza lungului razboi sirian, care a fortat patru milioane de migranti sa se indrepte spre statele vecine.

”Nu ne putem intoarce privirea si spatele. Daca am sa inschidem usa in nas acestor familii, atunci am renunta de la cele mai puternice valori”, a declarat liderul american.

Statele Unite au fost de acord sa primeasca pana la 110.000 de refugiati in anul fiscal 2017 - care va incepe de la 1 octombrie - fata de cei 85.000 de migranti relocati pe teritoriul american in ultimul an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri