Premierul canadian Justin Trudeau a promis, in cursul unei discutii telefonice cu omologul sau bulgar Boiko Borisov, ca va ridica vizele pentru reprezentantii companiilor bulgare, pentru bulgarii care mai vizitat Canada si pentru cei care au deja vize pentru Statele Unite. Masura urmeaza sa intre in vigoare pe 1 mai, scrie News.ro.

„Guvernul canadian va depune eforturi pentru ca toti bulgarii sa poata calatori fara vize pana la sfarsitul lui 2017”, se arata intr-un comunicat al Guvernului de la Sofia.

Includerea Bulgariei in Visa Waiver ar putea fi amanata pana in mai 2018, cel tarziu, daca apar obstacle tehnice.

Potrivit agentiei internationale, acest aranjament ar putea sa asigure sustinerea Bulgariei fata de acordul controversat UE-Canada, pe care Bruxelles-ul spera ca Guvernele europene il vor aproba luna aceasta.

Citeste si:

In luna mai, Bulgaria si Romania si-au exprimat reticenta de a sustine acordul CETA, daca Guvernul de la Ottawa nu le include in Visa Waiver.

Miercuri, presedintele Comisiei Europene, Jean-Cluade Juncker, a declarat ca blocul comunitar trebuie sa se asigure ca acordul comercial incheiat cu Canada in urma cu doi ani va intra in vigoare in urmatoarele luni.

Luna trecuta, premierii Dacian Ciolos si Justin Trudeau au avut, la New York, o intrevedere in cadrul careia au discutat despre liberalizarea vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in Canada, cei doi prim-ministri apreciind ca exista perspective bune pentru ca vizele sa fie ridicate intr-un viitor cat mai apropiat.

Sursa foto: Hannamariah/Shutterstock.com