Politia belgiana a ratat 13 ocazii de a-i prinde pe autorii masacrului de la Paris, din luna noiembrie, arata un raport intern al fortelor de ordine, citat de cotidianul De Tijd, relateaza AFP.

Potrivit documentului, autoritatile detineau inca din februarie 2015 o serie de inregistrari telefonice care aratau ca Salah Abdeslam, singurul membru supravietuitor al comando-ului de jihadisti care a comis atentatele de la Paris, avea legaturi cu suspecti de terorism, scrie News.ro.

Politia nu a continuat, insa, ancheta in privinta lui Abdeslam din cauza lipsei de personal.

De altfel, din totalul de 13 sanse ratate de politia belgiana pentru a prinde o parte dintre atacatorii de la Paris, in sase dintre cazuri a fost vorba de lipsa de personal.

Politia a ignorat si o cerere din partea autoritatilor spaniole pentru mai multe informatii despre fratele mai mare al lui Salah, Brahim Abdeslam, care a mers in Peninsula Iberica in martie 2015.

Citeste si:
Opera din Paris, redeschisa sambata seara, dupa o greva istorica
Opera din Paris, redeschisa...

La opt luni dupa vizita, Brahim s-a aruncat in aer intr-o cafenea din Paris.

Fratii Abdeslam, precum si alti membri ai comandourilor teroriste erau originari din acelasi cartier al Bruxelles-ului, Molenbeek.

Salah Abdeslam avea legaturi si cu jihadistii care au fost implicati in atentatele de la Bruxelles, din 22 martie.

In ambele cazuri, Statul Islamic a revendicat atacurile.

Citeste si:
Cat "inghite" chiria lunara in Bucuresti din buzunarul romanilor
Cat dau romanii pe chirie...

O mare parte dintre detaliile raportului au mai aparut anterior in presa, dar aceasta este pentru prima data cand apare raportul complet.

Raportul final va fi trimis unei comisii speciale a Parlamentului belgian, insarcinata cu imbunatatirea actiunilor autoritatilor de combatere a terorismului.

Sursa foto: BlackMac / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Politia britanica a impuscat un barbat intr-un incident terorist
Setari Cookie-uri