Potrivit documentului, autoritatile detineau inca din februarie 2015 o serie de inregistrari telefonice care aratau ca Salah Abdeslam, singurul membru supravietuitor al comando-ului de jihadisti care a comis atentatele de la Paris, avea legaturi cu suspecti de terorism, scrie News.ro.

Politia nu a continuat, insa, ancheta in privinta lui Abdeslam din cauza lipsei de personal.

De altfel, din totalul de 13 sanse ratate de politia belgiana pentru a prinde o parte dintre atacatorii de la Paris, in sase dintre cazuri a fost vorba de lipsa de personal.

Politia a ignorat si o cerere din partea autoritatilor spaniole pentru mai multe informatii despre fratele mai mare al lui Salah, Brahim Abdeslam, care a mers in Peninsula Iberica in martie 2015.

La opt luni dupa vizita, Brahim s-a aruncat in aer intr-o cafenea din Paris.

Citeste si:

Fratii Abdeslam, precum si alti membri ai comandourilor teroriste erau originari din acelasi cartier al Bruxelles-ului, Molenbeek.

Salah Abdeslam avea legaturi si cu jihadistii care au fost implicati in atentatele de la Bruxelles, din 22 martie.

In ambele cazuri, Statul Islamic a revendicat atacurile.

O mare parte dintre detaliile raportului au mai aparut anterior in presa, dar aceasta este pentru prima data cand apare raportul complet.

Raportul final va fi trimis unei comisii speciale a Parlamentului belgian, insarcinata cu imbunatatirea actiunilor autoritatilor de combatere a terorismului.

Sursa foto: BlackMac / Shutterstock.com