Mii de manifestati au iesit in strada in mai multe orase americane, pentru a doua noapte consecutiv, pentru a protesta fata de victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale, relateaza Reuters. Oamenii s-au declarat ingrijorati ca triumful politic al mogulului imobiliar va da o lovitura drepturilor civile.

Pe Coasta de Est, manifestatii au avut loc la Washington, Baltimore, Philadelphia si New York, in timp ce pe Coasta de Vest, protestatarii s-au strans la Los Angeles, San Francisco, Oakland, California, si Portland, Oregon, conform News.ro.

Mitingurile au fost in mare parte pasnice, dar s-au inregistrat si cateva acte disparate de disturbare a linistii publice. Zeci de oameni s-au strans la Minneapolis si au oprit traficul pe autostrada timp de cel putin o ora. Un numar mai mic de manifestanti au blocat pentru scurt timp traficul pe o autostrada aglomerata din Los Angeles, inainte de a fi dispersati de fortele de ordine.

Potrivit politiei din Baltimore, circa 600 de oameni au iesit in strada in centrul orasului si au blocat mai multe strazi. Doua persoane au fost arestate. La Denver, aproximativ 3.000 de oameni s-au strans in fata Capitoliului statului Colorado, de unde au plecat in mars catre centrul orasului. A fost unul dintre cele mai de amploare mitinguri de joi seara.

Sute de oameni au protestat la Dallas. In capitala tarii, circa 100 de protestatari s-au strans la Casa Alba, unde Trump a avut prima sa intalnire cu presedintele Barack Obama. In cursul noptii, 200 de persoane s-au strans in fata hotelului lui Trump din Washington D.C. scandand “Fara ura! Fara frica! Imigrantii sunt bineveniti aici!” si fluturand pancarte pe care scria “Suspendati-l pe Trump” si “Nu presedintele meu”.

Citeste si:
Mitinguri de amploare in SUA impotriva lui Trump
Mitinguri de amploare in SUA...

“Nu pot sustine pe cineva care sustine atat de mult bigotism si ura. Este trist “, a declarat Joe Daniels, in varsta de 25 de ani, din orasul Alexandria, din Virginia.

Politia a ridicat doua bariere de securitate in jurul a doua proprietati ale lui Trump care au devenit tinte ale furiei multimii: hotelul nou-deschis al presedintelui ales de la Washington si Trump Tower, unde locuieste, in Manhattan.

Manifestatiile de joi au fost de mai mica amploare si mai pasnice decat cele de miercuri. Adolescentii si tinerii au dominat multumea. Echipa de campanie a lui Trump nu a facut nici un comentariu privind protestele.

Citeste si:
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015
Cronologie: principalele...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
10 ani de transformari: Evenimentele care au modelat ultimul deceniu
Setari Cookie-uri