Mii de manifestati au iesit in strada in mai multe orase americane, pentru a doua noapte consecutiv, pentru a protesta fata de victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale, relateaza Reuters. Oamenii s-au declarat ingrijorati ca triumful politic al mogulului imobiliar va da o lovitura drepturilor civile.

Pe Coasta de Est, manifestatii au avut loc la Washington, Baltimore, Philadelphia si New York, in timp ce pe Coasta de Vest, protestatarii s-au strans la Los Angeles, San Francisco, Oakland, California, si Portland, Oregon, conform News.ro.

Mitingurile au fost in mare parte pasnice, dar s-au inregistrat si cateva acte disparate de disturbare a linistii publice. Zeci de oameni s-au strans la Minneapolis si au oprit traficul pe autostrada timp de cel putin o ora. Un numar mai mic de manifestanti au blocat pentru scurt timp traficul pe o autostrada aglomerata din Los Angeles, inainte de a fi dispersati de fortele de ordine.

Potrivit politiei din Baltimore, circa 600 de oameni au iesit in strada in centrul orasului si au blocat mai multe strazi. Doua persoane au fost arestate. La Denver, aproximativ 3.000 de oameni s-au strans in fata Capitoliului statului Colorado, de unde au plecat in mars catre centrul orasului. A fost unul dintre cele mai de amploare mitinguri de joi seara.

Sute de oameni au protestat la Dallas. In capitala tarii, circa 100 de protestatari s-au strans la Casa Alba, unde Trump a avut prima sa intalnire cu presedintele Barack Obama. In cursul noptii, 200 de persoane s-au strans in fata hotelului lui Trump din Washington D.C. scandand “Fara ura! Fara frica! Imigrantii sunt bineveniti aici!” si fluturand pancarte pe care scria “Suspendati-l pe Trump” si “Nu presedintele meu”.

“Nu pot sustine pe cineva care sustine atat de mult bigotism si ura. Este trist “, a declarat Joe Daniels, in varsta de 25 de ani, din orasul Alexandria, din Virginia.

Politia a ridicat doua bariere de securitate in jurul a doua proprietati ale lui Trump care au devenit tinte ale furiei multimii: hotelul nou-deschis al presedintelui ales de la Washington si Trump Tower, unde locuieste, in Manhattan.

Manifestatiile de joi au fost de mai mica amploare si mai pasnice decat cele de miercuri. Adolescentii si tinerii au dominat multumea. Echipa de campanie a lui Trump nu a facut nici un comentariu privind protestele.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri