Ministerul de Aparare de la Moscova a anuntat ca rebelii sirieni au utilizat arme chimice in metropola asediata Alep. Acuzatiile vin in contextul unor speculatii legate de pregatirile intense ale armatei ruse pentru a sprijini aerian un ultim asalt al fortelor guvernamentale asupra Alepului.

Mare parte din metropola siriana este controlata de rebelii Jabhat Fatah al-Sham, transmitre DPA. Se pare ca analistii rusi au examinat mai multe obuze neexplodate dintr-un district sud-vestic al Alepului si au descoperit indicii cu privire la utilizarea unor agenti chimici toxici, precum clorina si fosfor alb, scrie News.ro.

Generalul Igor Konasenkov a declarat ca rebelii sirieni au utilizat aceasta munitie impotriva civililor si trupelor guvernamentale siriene. Coalitia Nationala Siriana a dezmintit imediat acuzatiile lansate de rusi, sustinand ca o asemenea munitie a fost utilizata exclusiv de catre trupele guvernamentale siriene si militiile iraniene ”care au folosit munitie incarcata cu gaz otravitor in mai multe zone din Alep”.

Intre timp, in nord-estul teritoriului sirian fortele kurde au eliberat mai multe teritorii controlate de jihadistii Statului Islamic. Militarii kurzi vor sa captureze localitatea Rakka, care functioneaza drept capitala de-facto a jihadistilor Statului Islamic. Fortele Democrate Siriene au eliberat in ultima saptamana un numar de 19 sate si ferme de la nord de Rakka. Ofensiva este sustinuta de raidurile aeriene ale coalitiei internationale a Statelor Unite.

Sursa foto: thomas koch / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri