Rusia ii acuza pe rebelii sirieni ca au folosit arme chimice in metropola asediata Alep

Ministerul de Aparare de la Moscova a anuntat ca rebelii sirieni au utilizat arme chimice in metropola asediata Alep. Acuzatiile vin in contextul unor speculatii legate de pregatirile intense ale armatei ruse pentru a sprijini aerian un ultim asalt al fortelor guvernamentale asupra Alepului.

Mare parte din metropola siriana este controlata de rebelii Jabhat Fatah al-Sham, transmitre DPA. Se pare ca analistii rusi au examinat mai multe obuze neexplodate dintr-un district sud-vestic al Alepului si au descoperit indicii cu privire la utilizarea unor agenti chimici toxici, precum clorina si fosfor alb, scrie News.ro.

Generalul Igor Konasenkov a declarat ca rebelii sirieni au utilizat aceasta munitie impotriva civililor si trupelor guvernamentale siriene. Coalitia Nationala Siriana a dezmintit imediat acuzatiile lansate de rusi, sustinand ca o asemenea munitie a fost utilizata exclusiv de catre trupele guvernamentale siriene si militiile iraniene ”care au folosit munitie incarcata cu gaz otravitor in mai multe zone din Alep”.

Intre timp, in nord-estul teritoriului sirian fortele kurde au eliberat mai multe teritorii controlate de jihadistii Statului Islamic. Militarii kurzi vor sa captureze localitatea Rakka, care functioneaza drept capitala de-facto a jihadistilor Statului Islamic. Fortele Democrate Siriene au eliberat in ultima saptamana un numar de 19 sate si ferme de la nord de Rakka. Ofensiva este sustinuta de raidurile aeriene ale coalitiei internationale a Statelor Unite.

Citeste si:
Rusia raportează 6.611 noi infecţii cu Coronavirus
Rusia raportează 6.611 noi...

Sursa foto: thomas koch / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Parisul a lansat cel mai ambitios proiect de modernizare
Setari Cookie-uri