Melania Trump vrea sa mai stea un an in Manhattan. Newyorkezii ar trebui sa plateasca 1 MIL. dolari pe zi pentru securitatea ei

Aproximativ 100.000 de newyorkezi au semnat o petitie prin care ii cer Melaniei Trump sa-si paraseasca locuinta din Manhattan, dupa ce viitoarea Prima Doamna a anuntat ca vrea sa ramana in Trump Tower chiar si dupa investirea lui Donald Trump la Casa Alba.

Melania a precizat ca doreste sa ramana in metropola americana pana la finalul anului scolar, insa decizia ei nu a fost primita cu bucurie de parintii de la scoala fiului ei, scrie The Independent. In mod obisnuit, familia noului presedinte american se muta imediat la Casa Alba din Washington DC, insa Melania Trump vrea sa rupa aceasta traditie si sa-si continue pentru cel putin un an viata din Trump Tower, scrie News.ro.

Decizia Primei Doamne implica un cost estimativ de un milion de dolari pe zi pentru contribuabilii newyorkezi, care trebuie sa-i asigure securitatea. Semnatarii petitiei ii cer guvernatorului newyorkez Andrew Cuomo, precum si primarului Bill de Blasio sa refuza sa mai plateasca pentru securitatea Melaniei Trump, dupa ce presedintele-ales pleaca spre Casa Alba. ”Contribuabilii newyorkezi refuza sa plateasca pana la un milion de dolari pentru fiecare zi in care ea ramane aici. Daca aceasta decizie a fost luata intre ei doi, atunci ei ar trebuie sa-si plateasca propria securitate.

Dolarii contribuabililor newyorkezi ar putea sa fie investiti in drumuri, in scoli, in sistemul de transport public sau in sanatate, in noi locuir de munca si in alte costuri ale metropolei”, se arata in textul petitiei. Melania Trump a sustinut ca ar dori sa ramana in locuinta ei din Manhattan pana la finalizarea anului scolar al lui Barron Trump. Prima Doamna si-a explicat decizia, precizand ca are o relatie extrem de apropiata cu fiul ei si de cele mai multe ori il duce dimineata la scoala privata si exclusiva din inima Manhattanului.

”Malania este extrem de apropiata de Barron. Ei au devenit chiar mai apropiati in timpul campaniei. Campania a fost extrem de dificila pentru Barron”, a declarat o sursa din echipa de tranzitie republicana pentru New York Post. Decizia Melaniei de a-si pastra locuinta principala in Trump Tower risca sa creeze provocari de securitate pentru agentii Serviciului Secret, dar si pentru Departamentul de Politie din New York. Cele doua institutii trebuie sa asigure securitatea familiei prezidentiale in cladirea extrem de aglomerata, inconjurata de protestatari, de jurnalisti si de politisti.

Citeste si:
Trump, catre un copil de 7 ani: Inca mai crezi in Mos Craciun?
Trump, catre un copil de 7...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Sursa foto: cocozero / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri