Un bilant anterior anunta noua morti si aproximativ 50 de raniti. Aceasta drama aminteste circumstantele atentatului cu camion de pe 14 iulie de la Nisa, in Franta, din seara Zilei Nationale. Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere a anuntat in noaptea de luni spre marti ca ”multe motive” sugereaza ca este vorba despre un atentat. Ancheta a fost incredintata parchetului federal, competent in cazuri de terorism, conform News.ro.

De asemenea, ministrul a spus ca are ”multe motive” sa creada ca suspectul retinut la putin timp dupa fapte este soferul camionului inmatriculat in Polonia, autorul cursei mortale intr-una dintre cele mai frecventate piete de Craciun din capitala germana, catre ora locala 20.00 (21.00, ora Romaniei).

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate citate de DPA, barbatul ar putea sa fie pakistanez sau afgan. El ar fi ajuns in Germania ca solicitant de azil in februarie 2016. Politia a refuzat sa comenteze aceste informatii.

Teama fata de atentate de amploare a alimentat dezbaterea politica in Germania de peste un an. Populistii de dreapta apreciaza astfel ca Angela Merkel, cancelarul german, si-a pus in pericol tara deschizand-o in 2015 celor aproape 900.000 de solicitanti de azil originari in principal din lumea musulmana. Este vorba despre un bilant provizoriu al dramei de luni, soldate cu ”12 morti” si 48 de persoane spitalizate, unele in stare grava. Nicio informatie nu a fost furnizata despre identitatea victimelor, cu exceptia informatiei ca una dintre ele se afla in cabina camionului.

Sursa foto: Mediafax Foto