Camionul care a intrat in multime la Berlin fusese furat cu cateva ore inainte de atac, sugereaza datele GPS

Datele GPS le-au permis anchetatorilor germani sa stabileasca traseul camionului inmatriculat in Polonia inainte de a intra in multime la Targul de Craciun de la Berlin, relateaza Daily Mirror. Se pare ca vehiculul fusese furat luni, cu cateva ore inainte de atac.

Datele arata ca vehiculul de zeci de tone a fost furat luni intre ora locala 15 (16 ora Romaniei) si 16 (17 ora Romaniei). La ora locala 15.19 (16.19 ora Romaniei) si 15.44 (16.44 ora Romaniei) au existat tentative esuate de a porni camionul. Fie a fost vorba de atacatorul care a incercat sa il fure, fie de soferul polonez care incerca sa scape, conform News.ro.

Camionul s-a deplasat apoi spre Targul de Craciun pana la ora locala 17 (18 ora Romaniei), apoi a facut o pauza de o jumatate de ora. In jurul orei locale 17.30 (18.30 ora Romaniei) s-a apropiat si mai mult de locul atacului. Potrivit presei, modul in care s-a deplasat camionul sugereaza ca soferul era incepator si a „inecat” motorul. Intre timp, compania poloneza care detinea camionul a incercat sa il contacteze pe sofer, insa fara succes.

La ora locala 19.34 (20.34 ora Romaniei), camionul s-a indreptat spre targ. La putin timp dupa ora locala 20 (21 ora Romaniei), soferul a aprins farurile si a intrat in plin in multimea stransa la Targul de Craciun, omorand 12 oameni. Dupa atac, politia l-a descoperit pe primul sofer al vehiculului mort, in cabina. Presupusul autor al masacrului a fost arestat in apropiere de targ, dupa ce a incercat sa fuga.

Citeste si:
Şoferii de camioane aşteaptă zece ore la Nădlac II pentru a intra...
COVID-19 | Şoferii de...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri