Datele arata ca vehiculul de zeci de tone a fost furat luni intre ora locala 15 (16 ora Romaniei) si 16 (17 ora Romaniei). La ora locala 15.19 (16.19 ora Romaniei) si 15.44 (16.44 ora Romaniei) au existat tentative esuate de a porni camionul. Fie a fost vorba de atacatorul care a incercat sa il fure, fie de soferul polonez care incerca sa scape, conform News.ro.

Camionul s-a deplasat apoi spre Targul de Craciun pana la ora locala 17 (18 ora Romaniei), apoi a facut o pauza de o jumatate de ora. In jurul orei locale 17.30 (18.30 ora Romaniei) s-a apropiat si mai mult de locul atacului. Potrivit presei, modul in care s-a deplasat camionul sugereaza ca soferul era incepator si a „inecat” motorul. Intre timp, compania poloneza care detinea camionul a incercat sa il contacteze pe sofer, insa fara succes.

La ora locala 19.34 (20.34 ora Romaniei), camionul s-a indreptat spre targ. La putin timp dupa ora locala 20 (21 ora Romaniei), soferul a aprins farurile si a intrat in plin in multimea stransa la Targul de Craciun, omorand 12 oameni. Dupa atac, politia l-a descoperit pe primul sofer al vehiculului mort, in cabina. Presupusul autor al masacrului a fost arestat in apropiere de targ, dupa ce a incercat sa fuga.

Sursa foto: Shutterstock