Donald Trump a indemnat joi la o extindere a capacitatilor nucleare ale Statelor Unite, intr-un mesaj postat pe Twitter, alarmand experti in neproliferarea armamentului nuclear, care considera ca o consolidare a arsenalului nuclear american ar putea amplifica tensiunile in lume, potrivit News.ro.

”Nu este nimic neobisnuit” in angajamentul lui Donald Trump de a consolida fortele nucleare americane, a apreciat liderul de la Kremlin, relateaza AP. Vladimir Putin considera ca aceasta declaratie este in concordanta cu promisiunile pe care presedintele-ales le-a facut in campania electorala.

In conferinta sa anuala de presa, Vladimir Putin a apreciat, de asemenea, ca fortele ruse sunt mai puternice decat ale oricarui alt potential agresor. Insa el a recunoscut ca armata Statelor Unite este mai mare.

”Intr-adevar, ei (americanii) au mai multe rachete, mai multe submarine si mai multe avioane de transport, nu contrazicem asta, dar noi suntem pur si simplu mai puternici decat orice agresor”, a spus el. Modernizarea militara a Rusiei a contribuit la consolidarea fortelor nucleare ale tarii, subliniaza Vladimir Putin.

Sursa foto: Evgeny Sribnyjj / Shutterstock