Presedintele Belarus, Aleksandr Lukasenko, a semnat luni un decret prezidential prin care tara est-europeana va renunta la obligativitatea vizelor de intrare pentru sederi de scurta durata - pana la cinci zile - in cazul cetatenilor din 80 de state ale lumii, inclusiv SUA si tarile membre UE. Masura este una extrem de importanta si demonstreaza dorinta Minskului de a-si imbunatati pentru prima data in ultimii 26 de ani relatia cu Occidentul, scrie Reuters.

Acest regim de vize relaxat se va aplica doar in cazul vizitatorilor care vor ajunge cu avionul in Belarus. De asemenea, noile reguli vor intra in vigoare la o luna de la publicare. Presedintele belarus a jucat un rol esential in imbunatatirea imaginii tarii sale dupa ce a actionat ca un intermediar intre Occident si Rusia in vederea solutionarii conflictului din estul Ucrainei. De asemenea, acesta a acceptat monitorizarea internationala a ultimelor alegeri parlamentare, care au marcat intrarea pentru prima data a trei reprezentanti ai opozitiei in legislativul de la Minsk, conform News.ro.

In urma cu doar cativa ani, Aleksandr Lukasenko era catalogat in mod deschis ultimul dictator al Europei, dupa ce a condus din 1994 si pana in prezent fosta republica sovietica a Belarusului.

Sursa foto: Shutterstock/ Jojje

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri